Kleuterdans

Kleuter dans is dansen en bewegen voor kinderen van 4 tot 8 jaar

Kleuters hebben behoefte om te bewegen. Als een kind bewegingservaring opdoet wordt het lichaam sterk. Het stimuleert het lichaamsbewustzijn en aanvoelen van grenzen. Dansen geeft ook voldoening.

Kleuterdans is niet prestatiegericht. Het kind wordt aangemoedigd om zelf stap voor stap zijn ontwikkeling aan te gaan en/of moeilijkheden te overwinnen, wat ook weer zelfvertrouwen geeft. Het dansen sluit aan bij de behoefte, interesse, energie en ontwikkeling van het kind.

Ik, als yoga dans juf, speel in op de belevingswereld van het kind.

Bij kleuterdans worden de dansjes wat uitdagender uitgevoerd en gegeven dan bij de peuterdans.

De workshops worden vorm gegeven doormiddel van muziek, spelletjes, yoga houdingen, muziekmateriaal en spel materiaal.

Elke kleuterdans workshop bestaat uit een thema. Dat thema wordt opgebouwd uit verschillende soorten muziektype zoals bijvoorbeeld: opwarming/ gronden, bewegingsdansjes, grondliedjes, volgliedjes, verhalend liedjes en instrumentale liedjes. Het ontspanningsliedje komt altijd laatst (vast liedje).

Terwijl het kind geniet van het dansplezier en muziek wordt onder andere de emotionele ontwikkeling, expressie, creativiteit, muzikaliteit, mobiliteit en de woordenschat van het kind gestimuleerd.

Ook tijdens de dans, staat de behoefte van het kind centraal, wilt het kind niet meedoen met de dans, dan is dat goed. Kijken mag ook.

Enthousiast geworden of wil je meer info?

Neem contact op via het contactformulier