Kleuteryoga

Kleuter yoga is lekker bewegen voor kinderen van 4 jaar tot 8 jaar.

Kleuter yoga is goed voor het hele lichaam. Kinderen leren te ontspannen, ze ontdekken wat ze met hun lichaam kunnen doen en leren welke bewegingsmogelijkheden er zijn.  Het stimuleert ook de lichaamsbewustzijn en aanvoelen van grenzen, gevoelens en ondersteuning tot concentratie.  De oefeningen sluiten aan bij de behoefte, interesse, energie en ontwikkeling van het kind.  Verder is het natuurlijk erg leuk om het op spelenderwijs en niet prestatiegericht te doen.

Iedere yogales bestaat uit verschillende soorten onderdelen. Er wordt eerst altijd begonnen met opwarming en gronden. De kinderen komen in hun eigen kracht te staan en de spieren worden opgewarmd.  Daarna kunnen per workshop de onderdelen verschillend in volgorde verschillend zijn. Denk hierbij aan ademoefening, yogahoudingen, dans, yoga spelletjes, kindermassage of de oefening op de wiebelplank . De visualisatie en ontspanning (tekenen) komen altijd aan het einde van de workshop aanbod.

Elke workshop bestaat uit een thema, dit kan zich vormgeven doormiddel van prentenboekjes, spel materiaal, dans, muziek, versjes of oefeningen op de wiebelplank.

Tijdens de workshop speel ik als yoga docente in op de beleveniswereld van het kind.

Bij kleuter yoga worden de houdingen uitdagend aangeboden dan de peuteryoga De kinderen blijven langer in een houding staan, uitdagender oefeningen en wordt er ook met elkaar samen gewerkt.

Elke workshop duurt 1 uur waarvan 45 min les.

Enthousiast geworden of wil je meer info?

Neem contact op via het contactformulier